Proč omega 3 s polyfenoly?

Kvalitní produkt omega 3 obsahuje extra panenský za studena lisovaný olivový olej z nezralých oliv odrůdy Picual,
bez GMO, o vysoké koncentraci POLYFENOLŮ, které chrání omega 3 před oxidací a znehodnocením. 

Unikátní synergická směs rybích tuků obsahující velké množství Omega-3 mastných kyselin EPA a DHA s vysokým obsahem POLYFENOLŮ
z extra panenského olivového oleje nejvyšší kvality a přírodního vitamínu D3.

  • Podporuje správnou funkci mozku
  • Podporuje správnou funkci srdce
  • Podporuje správnou funkci imunitního systému
  • Napomáhá udržení optimálního poměru Omega 6 : Omega 3 mastných kyselin

Proč je většina výrobků Omega 3 na trhu neúčinných?

Běžně dostupné výrobky obsahují Vitamín E jako konzervant, který neumí zabránit oxidaci v těle, což způsobuje znehodnocení před vstřebáním organismu.

Vědecký důkaz tohoto tvrzení poskytla nezávislá výzkumná organizace SINTEF již v roce 2010.

Omega 3 s polyfenoly srovnává
poměr omega 6 : omega 3 pod 3 : 1 do 120 dnů

Evropané při současném způsobu stravování mají průměrný poměr 15:1.
Příčinou je změna stravovacích návyků a nadměrný příjem omega 6.

Jak jste na tom vy?

DHA

DHA podporuje správnou funkci mozku. Přispívá k udržení dobrého zraku. Budoucí maminky užíváním DHA podporují vývoj mozku a zraku plodu.

EPA A DHA

EPA a DHA přispívají ke správné funkci srdce, normálnímu krevnímu tlaku, k udržení potřebného množství triglyceridů v krvi.

Vitamín D3

Vitamín D3 podporuje zdravé fungování imunitního systému, přispívá k udržení zdravého chrupu, svalové soustavy, zdravého stavu kostí a podílí se na procesu dělení buněk.

Nejčastější otázky

Co je to Omega-3?

Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnný termín pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Omega-3 mají vysoký bioaktivní účinek (správná propustnost buněčné membrány, vstřebatelnost živin, dostatečná látková výměna, detoxikace). Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru omega 6 : omega 3 (3:1) je však v dnešní době takřka nemožné vzhledem ke konzumaci průmyslově zpracovaných potravin.

Proč užívat omega 3 s polyfenoly?

Jedná se o kombinaci esenciálních omega 3 mastných kyselin z mořských produktů (ryby nebo řasy) s polyfenoly. Je velmi důležité, aby omega 3 byly vždy konzumovány s polyfenoly, které jsou velmi silnými antioxidanty. Polyfenoly zároveň olej chrání, aby neoxidoval a účinná omega 3 se dostala v těle tam, kam má, až do buněčné membrány. Pokud omega 3 nejsou konzumovány společně s antioxidanty, dochází velmi rychle k jejich oxidaci a znehodnocení. K procesu oxidace může dojít přímo v lahvičce, kapsli, nebo až po konzumaci přímo v těle při styku s volnými radikály. Takto degradovaný olej potom ztrácí svoji vstřebatelnost a účinnost nebo dokonce může organismu škodit.

Jaký je rozdíl mezi omega 3 s polyfenoly a jinými omega 3 produkty na trhu?

Jedná se o synergickou směs vysoce kvalitního rybího oleje, bohatá na Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA. Oproti jiným doplňkům omega 3 na trhu obsahuje BalanceOil velmi důležité polyfenoly, které chrání olej před oxidací a znehodnocením.

Jak dlouho užívat omega 3 s polyfenoly?

Užíváním omega 3 s polyfenoly získávají uživatelé správný poměr omega 6 / omega 3 v rámci 120 dní. Správný poměr je nezbytný pro fungování buněčných membrán a celého organismu (mozek, srdce, cévy, klouby, kosti). Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru omega 6 : omega 3 (3:1) je v dnešní době takřka nemožné vzhledem ke konzumaci průmyslově zpracovaných potravin.

V jakých potravinách najdu Omega-3 mastné kyseliny?

Zdrojem Omega-3 mastných kyseliny s dlouhým řetězcem (EPA a DHA) jsou především mastné ryby, jako například sardinky, makrely, ančovičky a losos. EPA a DHA jsou klíčové pro správné fungování buněčných membrán. Zdroje Omega-3 mastných kyseliny s krátkým řetězcem jsou ve formě kyseliny alfa-linolové (ALA), která je obsažena například v lněném semínku a vlašských ořeších. EPA a DHA jsou důležité pro celý organismus (mozek, srdce, cévy, klouby, kosti).

Proč bych měl užívat výživové doplňky s Omega-3?

Omega 3 (EPA a DHA) jsou esenciální mastné kyseliny, které si tělo nedokáže vytvořit. Vhledem k nedostatku EPA a DHA v potravinách, doporučuje Světová zdravotnická organizace (WHO) konzumaci EPA a DHA ve formě doplňků. Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité pro dosažení správného poměru omega 6 : omega 3 v těle (3:1). Řada zdokumentovaných vědeckých studií prokazuje, že mastné kyseliny Omega-3 (EPA a DHA) jsou důležité mimo jiné pro zdravý kardiovaskulární systém, vývoj plodu, kognitivní funkce, náladu a chování.

Kolik Omega-3 mastných kyselin potřebuji?

Různé země a organizace doporučují různé minimální denní dávky EPA a DHA. Například: • EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin; 250 mg EPA + DHA /den • Americká kardiologická asociace; dvě porce mastných ryb týdně • ISSFAL (mezinárodní společnost pro studium mastných kyselin a tuků); minimálně 500 mg EPA + DHA/den • WHO (Světová zdravotnická organizace); 200-500 mg EPA + DHA /den Naše západní strava obsahuje přebytek Omega-6 mastných kyselin a nedostatek Omega-3 mastných kyselin, které je třeba doplňovat v množství až 3 g denně, aby bylo dosaženo optimálního poměru Omega-6/Omega-3 mastných kyselin.

Odkud pocházejí ryby, z nichž se vyrábí omega 3 s polyfenoly??

Omega 3 s polyfenoly vyrábí společnost LYSI na Islandu. Rybí olej je primárně získáván z krátkověkých malých pelagických ryb, jako jsou sardinky, ančovičky a makrely. Neexistuje požadavek na specifický druh ryb, a proto lze používat až 30 různých druhů. Rozhodujícím faktorem je, aby měl olej optimální profil mastných kyselin (EPA + DHA), aby do 120 dnů účinně optimalizoval poměr mastných kyselin Omega-6/3 v těle. Pochází z volně žijících ryb z různých míst Atlantického a Tichého oceánu. Rybí tuk má osvědčení místních úřadů o tom, že pochází z ryb lovených ve schválených oblastech, často má i schválení organizací Friend of the Sea. Náš rybí olej je získáván z celých nezpracovaných ryb, veškeré zbytky jsou zužitkovány jako krmivo pro zvířata, aby se snížilo množství odpadu. Olej je analyzován a certifikován v souladu se všemi evropskými předpisy pro těžké kovy, toxiny a jiné znečišťující látky. Ve společnosti LYSI olej prochází další rafinací, která jej zbavuje nežádoucích látek ze znečištěného životního prostředí, a poté je smíchán s olivovým olejem. Společnost LYSI splňuje všechny předpisy pro výrobu a řídí se zásadami SVP (správné výrobní praxe) pro potraviny a farmaceutické produkty.

Obsahuje rybí olej geneticky modifikované látky?

Ne, neobsahuje.

Proč je důležité udržovat normální poměr mastných kyselin Omega-6 a Omega-3?

Naše strava obsahuje mnoho Omega-6 mastných kyselin a relativně malé množství Omega-3 mastných kyselin z mořských zdrojů, což zvyšuje nerovnováhu mezi obsahem Omega-6 a Omega-3 mastnými kyselinami v těle. Tato nerovnováha přispívá k negativnímu vlivu na organismus a způsobuje zdravotní problémy. Omega-6 a Omega-3 mastné kyseliny jsou prekurzory signálních molekul (eikosanoidů) v těle podobné hormonům. Eikosanoidy odvozené od Omega-6 mastných kyselin jsou PROZÁNĚTLIVÉ a v nadbytku vedou k chronickým zánětům, které jsou příčinou civilizačních chorob. Zatímco Omega-3 mastné kyseliny působí PROTIZÁNĚTLIVĚ. Správný poměr Omega-6 a Omega-3 (3:1) mastných kyselin má zásadní význam na správnou rovnováhu eikosanoidů, zatímco nadbytek Omega-6 mastných kyselin NIKOLIV. Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby poměr Omega 6 : Omega 3 byl nižší než 4:1.

Jak zjistím, jestli mám správný poměr mastných kyselin Omega-6 a Omega-3?

Doporučujeme všem, aby si zjistili poměr mastných kyselin Omega 6 a Omega 3 v těle pomocí komplexního BalanceTestu. Test slouží ke zjištění obsahu mastných kyselin v krvi a buněčných membránách, což odráží profil mastných kyselin ve vaší stravě. Z profilu mastných kyselin se vypočítá hladina mastných kyselin Omega-3 a poměr mastných kyselin Omega-6 a Omega-3.