العربية বাংলা 简体中文 Čeština‎ Nederlands English Français Deutsch Italiano Русский Slovenčina Español हिन्दी

Proč omega 3 s polyfenoly?

Polyfenoly chrání omegu 3
před oxidací a znehodnocením.

Polyfenoly působí uvnitř buněk a maximalizují vstřebatelnost omega 3 díky ochraně před volnými radikály v těle.

Omega 3 s polyfenoly je účinější než ostatní výrobky na trhu.

Unikátní synergická směs rybích tuků obsahující velké množství Omega-3 mastných kyselin EPA a DHA s vysokým obsahem POLYFENOLŮ
z extra panenského olivového oleje nejvyšší kvality a přírodního vitamínu D3.

  • Podporuje správnou funkci mozku
  • Podporuje správnou funkci srdce
  • Podporuje správnou funkci imunitního systému
  • Bezpečně a efektivně zvyšuje hladinu EPA a DHA v těle
  • Napomáhá vyvážení optimálního poměru Omega 6 : Omega 3 mastných kyselin
  • Zvyšuje hladiny polyfenolů, a chrání tak krevní lipidy před oxidativním stresem
  • Přispívá k normální funkci zraku, normální hladině triglyceridů, v krvi, k normálnímu krevnímu tlaku
  • Přispívá normální hladině kalcia v krvi prospívá kostem
  • Napomáhá zdravé funkci svalů, zdravým zubům a zdravému dělení buněk

Proč je většina výrobků Omega 3 na trhu neúčinných?

Většina výrobků s Omega 3 na trhu obsahuje konzervant Vitamín E, aby chránil tyto mastné kyseliny před oxidací. Bylo však prokázáno, že Vitamín E neumí zabránit oxidaci Omega 3 mastných kyselin při jejich užití v těle při styku s volnými radikály, což způsobuje jejich znehodnocení ještě před vstřebáním do buněčných membrán.

Polyfenoly poskytují dostatečnou ochranu tak, jak je to přirozené při konzumaci zdravých volně žijících mořských ryb, které se živí mořskými řasami a planktonem s obsahem EPA, DHA a polyfenolů.

Omega 3 s polyfenoly srovnává
poměr omega 6 : omega 3 pod 3 : 1

Evropané při současném způsobu stravování mají průměrný poměr 15:1.
Příčinou je změna stravovacích návyků a nadměrný příjem omega 6.
Dramaticky se tak změnil poměr omega 6 : omega 3.

Jak jste na tom vy?

DHA

DHA podporuje správnou funkci mozku. Přispívá k udržení dobrého zraku. Budoucí maminky užíváním DHA podporují vývoj mozku a zraku plodu.

EPA A DHA

EPA a DHA přispívají ke správné funkci srdce, normálnímu krevnímu tlaku, k udržení potřebného množství triglyceridů v krvi.

Vitamín D3

Vitamín D3 podporuje zdravé fungování imunitního systému, přispívá k udržení zdravého chrupu, svalové soustavy, zdravého stavu kostí a podílí se na procesu dělení buněk.

Polyfenoly

Polyfenoly z olivového oleje (>20 g) přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Kvalitní produkt omega 3 obsahuje extra panenský za studena lisovaný olivový olej z nezralých oliv odrůdy Picual,
bez GMO, o vysoké koncentraci POLYFENOLŮ, které chrání omega 3 před oxidací a znehodnocením. 

Nejčastější otázky

Co je to Omega-3?

Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnný termín pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Omega-3 mají vysoký bioaktivní účinek (správná propustnost buněčné membrány, vstřebatelnost živin, dostatečná látková výměna, detoxikace). Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru omega 6 : omega 3 (3:1) je však v dnešní době takřka nemožné vzhledem ke konzumaci průmyslově zpracovaných potravin.

Proč užívat omega 3 s polyfenoly?

Jedná se o kombinaci esenciálních omega 3 mastných kyselin z mořských produktů (ryby nebo řasy) s polyfenoly. Je velmi důležité, aby omega 3 byly vždy konzumovány s polyfenoly, které jsou velmi silnými antioxidanty. Polyfenoly zároveň olej chrání, aby neoxidoval a účinná omega 3 se dostala v těle tam, kam má, až do buněčné membrány. Pokud omega 3 nejsou konzumovány společně s antioxidanty, dochází velmi rychle k jejich oxidaci a znehodnocení. K procesu oxidace může dojít přímo v lahvičce, kapsli, nebo až po konzumaci přímo v těle při styku s volnými radikály. Takto degradovaný olej potom ztrácí svoji vstřebatelnost a účinnost nebo dokonce může organismu škodit.

Jaký je rozdíl mezi omega 3 s polyfenoly a jinými omega 3 produkty na trhu?

Jedná se o synergickou směs vysoce kvalitního rybího oleje, bohatá na Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA. Oproti jiným doplňkům omega 3 na trhu obsahuje BalanceOil velmi důležité polyfenoly, které chrání olej před oxidací a znehodnocením.

Jak dlouho užívat omega 3 s polyfenoly?

Užíváním omega 3 s polyfenoly získávají uživatelé správný poměr omega 6 / omega 3 v rámci 120 dní. Správný poměr je nezbytný pro fungování buněčných membrán a celého organismu (mozek, srdce, cévy, klouby, kosti). Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru omega 6 : omega 3 (3:1) je v dnešní době takřka nemožné vzhledem ke konzumaci průmyslově zpracovaných potravin.

V jakých potravinách najdu Omega-3 mastné kyseliny?

Zdrojem Omega-3 mastných kyseliny s dlouhým řetězcem (EPA a DHA) jsou především mastné ryby, jako například sardinky, makrely, ančovičky a losos. EPA a DHA jsou klíčové pro správné fungování buněčných membrán. Zdroje Omega-3 mastných kyseliny s krátkým řetězcem jsou ve formě kyseliny alfa-linolové (ALA), která je obsažena například v lněném semínku a vlašských ořeších. EPA a DHA jsou důležité pro celý organismus (mozek, srdce, cévy, klouby, kosti).

Proč bych měl užívat výživové doplňky s Omega-3?

Omega 3 (EPA a DHA) jsou esenciální mastné kyseliny, které si tělo nedokáže vytvořit. Vhledem k nedostatku EPA a DHA v potravinách, doporučuje Světová zdravotnická organizace (WHO) konzumaci EPA a DHA ve formě doplňků. Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité pro dosažení správného poměru omega 6 : omega 3 v těle (3:1). Řada zdokumentovaných vědeckých studií prokazuje, že mastné kyseliny Omega-3 (EPA a DHA) jsou důležité mimo jiné pro zdravý kardiovaskulární systém, vývoj plodu, kognitivní funkce, náladu a chování.

Kolik Omega-3 mastných kyselin potřebuji?

Různé země a organizace doporučují různé minimální denní dávky EPA a DHA. Například: • EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin; 250 mg EPA + DHA /den • Americká kardiologická asociace; dvě porce mastných ryb týdně • ISSFAL (mezinárodní společnost pro studium mastných kyselin a tuků); minimálně 500 mg EPA + DHA/den • WHO (Světová zdravotnická organizace); 200-500 mg EPA + DHA /den Naše západní strava obsahuje přebytek Omega-6 mastných kyselin a nedostatek Omega-3 mastných kyselin, které je třeba doplňovat v množství až 3 g denně, aby bylo dosaženo optimálního poměru Omega-6/Omega-3 mastných kyselin.

Odkud pocházejí ryby, z nichž se vyrábí omega 3 s polyfenoly??

Omega 3 s polyfenoly vyrábí společnost LYSI na Islandu. Rybí olej je primárně získáván z krátkověkých malých pelagických ryb, jako jsou sardinky, ančovičky a makrely. Neexistuje požadavek na specifický druh ryb, a proto lze používat až 30 různých druhů. Rozhodujícím faktorem je, aby měl olej optimální profil mastných kyselin (EPA + DHA), aby do 120 dnů účinně optimalizoval poměr mastných kyselin Omega-6/3 v těle. Pochází z volně žijících ryb z různých míst Atlantického a Tichého oceánu. Rybí tuk má osvědčení místních úřadů o tom, že pochází z ryb lovených ve schválených oblastech, často má i schválení organizací Friend of the Sea. Náš rybí olej je získáván z celých nezpracovaných ryb, veškeré zbytky jsou zužitkovány jako krmivo pro zvířata, aby se snížilo množství odpadu. Olej je analyzován a certifikován v souladu se všemi evropskými předpisy pro těžké kovy, toxiny a jiné znečišťující látky. Ve společnosti LYSI olej prochází další rafinací, která jej zbavuje nežádoucích látek ze znečištěného životního prostředí, a poté je smíchán s olivovým olejem. Společnost LYSI splňuje všechny předpisy pro výrobu a řídí se zásadami SVP (správné výrobní praxe) pro potraviny a farmaceutické produkty.

Obsahuje rybí olej geneticky modifikované látky?

Ne, neobsahuje.

Proč je důležité udržovat normální poměr mastných kyselin Omega-6 a Omega-3?

Naše strava obsahuje mnoho Omega-6 mastných kyselin a relativně malé množství Omega-3 mastných kyselin z mořských zdrojů, což zvyšuje nerovnováhu mezi obsahem Omega-6 a Omega-3 mastnými kyselinami v těle. Tato nerovnováha přispívá k negativnímu vlivu na organismus a způsobuje zdravotní problémy. Omega-6 a Omega-3 mastné kyseliny jsou prekurzory signálních molekul (eikosanoidů) v těle podobné hormonům. Eikosanoidy odvozené od Omega-6 mastných kyselin jsou PROZÁNĚTLIVÉ a v nadbytku vedou k chronickým zánětům, které jsou příčinou civilizačních chorob. Zatímco Omega-3 mastné kyseliny působí PROTIZÁNĚTLIVĚ. Správný poměr Omega-6 a Omega-3 (3:1) mastných kyselin má zásadní význam na správnou rovnováhu eikosanoidů, zatímco nadbytek Omega-6 mastných kyselin NIKOLIV. Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby poměr Omega 6 : Omega 3 byl nižší než 4:1.

Jak zjistím, jestli mám správný poměr mastných kyselin Omega-6 a Omega-3?

Doporučujeme všem, aby si zjistili poměr mastných kyselin Omega 6 a Omega 3 v těle pomocí komplexního BalanceTestu. Test slouží ke zjištění obsahu mastných kyselin v krvi a buněčných membránách, což odráží profil mastných kyselin ve vaší stravě. Z profilu mastných kyselin se vypočítá hladina mastných kyselin Omega-3 a poměr mastných kyselin Omega-6 a Omega-3.

Články

Vitamínu D se říká sluneční vitamín, protože slunce je pro nás jeho nejpřirozenějším zdrojem. Pomocí UV záření si můžeme vytvořit…
Celý článek
Autorem tohoto článku je MUDr. Jana Neuwirthová, Ph.D.,atestace z oborů Otorinolaryngologie a Klinická výživa a intenzivní metabolická péče. Proč někteří…
Celý článek
Ukazuje se, že věda stále dokazuje nová pozitivní spojení mezi omega-3 mastnými kyselinami (MK) a zdravím mozku. A zatímco konzumace…
Celý článek