Balance koncept
Vypadá to, že cvičíme, jíme zdravé jídlo, ale přesto máme spousty zdravotních problémů. Vědci se shodují na tom, že jedna z hlavních příčin je nerovnováha mezi esenciálnímí mastnými kyselinami v našem těle.
Zvolte prosím české titulky v nastavení videa.

Vědci se shodují, že 95 % lidí je
v nerovnováze.
Nerovnováha Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin
Nedostatek esenciálních Omega 3 mastných kyselin (EPA, DHA)
Nedostatek polyfenolů v potravě
Nedostatek vitamínů
Špatný glykemický index

Konzumujeme nesrovnatelně
méně Omega 3 (EPA, DHA).
Nedostatek polyfenolů
Nedostatek prebiotických vláknin
Nedostatek betaglukanů 1:3/1:6
Nedostatek minerálů
Přebytek toxických AGE a ALE
95 % lidí je v nerovnováze.
Konzumace průmyslově zpracovaných potravin způsobuje
nerovnováhu mezi esenciálními omega 6 a omega 3 v buňkách, což vede k chronickým zánětům v těle. Konzumujeme mnoho omega 6 a málo omega 3. Omega 6 působí prozánětlivě, omega 3 PROTIZÁNĚTLIVĚ.
Omega 6

Hospodářská zvířata chovaná v klecích, krmená levnou průmyslově zpracovanou stravou...
Omega 3

Pasoucí se hospodářská zvířata, která se živí potravou bohatou na živiny...
Správný poměr Omega 6 a Omega 3 je 3:1 a nižší.
Evropané při současném způsobu stravování mají průměrný poměr 15:1.
Příčinou je změna stravovacích návyků a nadměrný příjem omega 6.
Dramaticky se tak změnil poměr omega 6 : omega 3.
Jak jste na tom vy?
Testy vyhodnocuje nezávislá laboratoř Vitas Analytical Services v Norsku.
Omega 3 s polyfenoly srovnává poměr
omega 6 : omega 3 pod 3 : 1

Účinnost ověřená Balance Testem
Pokud máte špatné výsledky testu, tak užívání omega 3 s polyfenoly je efektivní cestou, jak z nich udělat dobré. Omega 3 vám pomáhá získat správný poměr omega 6 : omega 3 (3:1) v rámci 120 dní.
Dvojí účinek polyfenolů
- Efektivní ochranaPolyfenoly chrání omega 3 před oxidací, díky čemuž účinné látky (EPA, DHA) pronikají do membrán buněk.
- Silný antioxidantPolyfenoly jsou silnými antioxidanty a chrání prostředí uvnitř buněk.
Je velmi důležité, aby omega 3 byly vždy konzumovány s polyfenoly...
Články

Přečtěte si knihu:
Ať je vaše jídlo vaším lékem
Autor: Dr. Paul Clayton Ph.D.
Co je ten skrytý zabiják, který nás pomalu, ale jistě likviduje, přestože o tom lékařská věda ví již od roku 2004? Víte, jaký je v současné době největší problém 95% lidstva v oblasti zdraví? Víte, jak si pevné zdraví zabezpečit? S touto problematikou seznamuje Dr. Paul Clayton Ph.D. ve své knize "Ať je vaše jídlo vašim lékem."
Dr. Paul Clayton Ph.D. jako jeden z prvních začal zkoumat farmakologický účinek potravin a složek rostlinného původu na zdraví a celkovou fyzickou pohodu člověka. Doktorát z neurofarmakologie získal na Edinburské univerzitě. Dříve zastával funkci předsedy fóra „Jídlo a zdraví“ Královské lékařské společnosti, v současné době je členem Ústavu pro stravování, mozkovou činnost a chování při Oxfordské univerzitě.