العربية বাংলা 简体中文 Čeština‎ Nederlands English Français Deutsch Italiano Русский Slovenčina Español हिन्दी

Balance koncept

Vypadá to,  že cvičíme, jíme zdravé jídlo, ale přesto máme spousty zdravotních problémů. Vědci se shodují na tom, že jedna z hlavních příčin je nerovnováha mezi esenciálnímí mastnými kyselinami v našem těle.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Zvolte prosím české titulky v nastavení videa.

Vědci se shodují, že 95 % lidí je
v nerovnováze.

Nerovnováha Omega 6 a Omega 3 mastných kyselin
Nedostatek esenciálních Omega 3 mastných kyselin (EPA, DHA)
Nedostatek polyfenolů v potravě
Nedostatek vitamínů
Špatný glykemický index

Konzumujeme nesrovnatelně
méně Omega 3 (EPA, DHA).

Nedostatek polyfenolů
Nedostatek prebiotických vláknin
Nedostatek betaglukanů 1:3/1:6
Nedostatek minerálů
Přebytek toxických AGE a ALE

95 % lidí je v nerovnováze.

Konzumace průmyslově zpracovaných potravin způsobuje
nerovnováhu mezi esenciálními omega 6 a omega 3 v buňkách, což vede k chronickým zánětům v těle. Konzumujeme mnoho omega 6 a málo omega 3. Omega 6 působí prozánětlivě, omega 3 PROTIZÁNĚTLIVĚ.

Omega 6

Hospodářská zvířata chovaná v klecích, krmená levnou průmyslově zpracovanou stravou...

Mořské ryby z průmyslového chovu krmené nezdravými krmnými směsi. Výsledkem jsou potraviny s převahou omega 6, které působí prozánětlivě. Doplnit esenciální omega 3 je takřka nemožné vzhledem ke konzumaci průmyslově zpracovaných potravin.

Omega 3

Pasoucí se hospodářská zvířata, která se živí potravou bohatou na živiny...

Volně žijící ryby, které se živí mořskými řasami a planktonem. Výsledkem jsou potraviny, které mají vyvážený poměr omega 6 : omega 3, nezbytný ke správnému fungování buněčných membrán.

Správný poměr Omega 6 a Omega 3 je 3:1 a nižší.

Evropané při současném způsobu stravování mají průměrný poměr 15:1.
Příčinou je změna stravovacích návyků a nadměrný příjem omega 6.
Dramaticky se tak změnil poměr omega 6 : omega 3.

0
%
5 % Evropanů má odpovídající poměr 3:1.
0
%
20 % z těch, kteří pravidelně užívají neúčinné doplňky s Omega 3 mají průměrný poměr 7:1.
0
%
75 % těch, kteří žádné Omega 3 doplňky neužívají, mají průměrný poměr 15:1.

Jak jste na tom vy?

Testy vyhodnocuje nezávislá laboratoř Vitas Analytical Services v Norsku.

Omega 3 s polyfenoly srovnává poměr
omega 6 : omega 3 pod 3 : 1

Účinnost ověřená Balance Testem

Pokud máte špatné výsledky testu, tak užívání omega 3 s polyfenoly je efektivní cestou, jak z nich udělat dobré. Omega 3 vám pomáhá získat správný poměr omega 6 : omega 3 (3:1) v rámci 120 dní.

Více informací o Balance Testu

Dvojí účinek polyfenolů

  • Efektivní ochrana
    Polyfenoly chrání omega 3 před oxidací, díky čemuž účinné látky (EPA, DHA) pronikají do membrán buněk.
  • Silný antioxidant
    Polyfenoly jsou silnými antioxidanty a chrání prostředí uvnitř buněk.

Je velmi důležité, aby omega 3 byly vždy konzumovány s polyfenoly...

Polyfenoly jsou silnými antioxidanty a zároveň olej chrání, aby neoxidoval a omega 3 se dostala v těle tam, kam má, až do buněčné membrány. Pokud omega 3 nejsou konzumovány společně s polyfenoly, dochází velmi rychle k jejich oxidaci a znehodnocení. Omega 3 s polyfenoly obsahuje extra panenský, za studena lisovaný, olivový olej z nezralých španělských oliv odrůdy Picual, bez GMO, o vysoké koncentraci polyfenolů.

Články

V současné době zavládla v Česku panika, lidé se bojí koronaviru, vidí ty nejhorší scénáře. Já v tomto článku nechci…
Celý článek
U lidí, kteří podlehli nákaze koronavirem se zjistilo, že příčinou tohoto neštěstí je nezvladatelná imunitní rekce, tzv. bouře cytokinů. Omega…
Celý článek
Lidské buňky byly naprogramované na poměr Omega 6 : Omega 3 v poměru 1:1. Moderní, vysoce zprocesovaná a průmyslově zpracovaná…
Celý článek

Přečtěte si knihu:

Ať je vaše jídlo vaším lékem

Autor: Dr. Paul Clayton Ph.D.

Co je ten skrytý zabiják, který nás pomalu, ale jistě likviduje, přestože o tom lékařská věda ví již od roku 2004? Víte, jaký je v současné době největší problém 95% lidstva v oblasti zdraví? Víte, jak si pevné zdraví zabezpečit? S touto problematikou seznamuje Dr. Paul Clayton Ph.D. ve své knize "Ať je vaše jídlo vašim lékem." 

Dr. Paul Clayton Ph.D. jako jeden z prvních začal zkoumat farmakologický účinek potravin a složek rostlinného původu na zdraví a celkovou fyzickou pohodu člověka. Doktorát z neurofarmakologie získal na Edinburské univerzitě. Dříve zastával funkci předsedy  fóra „Jídlo a zdraví“ Královské lékařské společnosti, v současné době je členem Ústavu pro stravování, mozkovou činnost a chování při Oxfordské univerzitě.